Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Congresul SUA solicită acțiuni urgente în legătură cu Moldova

27 mai. 2017,, 14:06   Politică
19725 25

Congresul Statelor Unite a aprobat un proiect de lege care conține o cerere repetată în adresa Federației Ruse de a-și retrage trupele militare din regiunea transnistreană.

Proiectul are drept scop diminuarea influenței Rusiei în Asia și Europa.

În urma aprobării proiectului de lege a fost propusă crearea fondului de contracarare a influenței ruse, de care ar putea beneficia și Republica Moldova.

Potrivit documentului, Moscova a încercat să exercite influență în Europa și Eurasia, inclusiv în fostele state ale Uniunii Sovietice, oferind resurse partidelor politice și altor grupuri care promovează xenofobia, astfel, a subminat unitatea europeană.

De asemenea, Guvernul Rusiei a utilizat practici bine documentate a corupției pentru a submina și a căpăta influență în țările europene și asiatice.

Proiectul de lege are drept scop inițierea unui fond pentru diminuarea influenței Rusiei, al cărei buget pentru perioada 2018-2019 va constitui 250 de milioane de dolari.

Congresul SUA îi solicită președintelui american să-i ceară Guvernului Federației Ruse să-și retragă trupele militare de pe teritoriile Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei și să înceteze subminarea guvernelor acestor state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?