X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un colț al Italiei a fost inaugurat la Chișinău

27 mai. 2017,, 15:04   Societate
2402 0

La Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a avut loc deschiderea oficială a Săptămînii Culturii Italiene în R. Moldova şi inaugurarea expoziţiei artistului plastic italian Lino Monopoli cu genericul „Pinochio”, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia de Promovare Socială Italia-Moldova, în colaborare cu Fundaţia Copilul din Chişinău, Ambasada Italiei în R. Moldova şi instituţia gazdă.

Directorul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Petru Vicol, a menţionat la inaugurare că instituţia pe care o conduce găzduieşte pentru a patra oară acest eveniment important.

„Expoziţia din acest an este dedicată unui personaj, care a devenit brand literar al Italiei – Pinochio. Aceasta cuprinde 150 de lucrări sculptate în lemn şi va fi deschisă pînă la 15 iulie”, a precizat Petru Vicol.

Solicitat de MOLDPRES, preşedintele Asociaţiei de Promovare Socială Italia-Moldova, Gian Luca Del Marco, a afirmat că tot aici sînt expuse 50 de lucrări de pictură dedicate lui Pinochio, pe care artistul Lino Monopoli le-a colectat din mai multe ţări.

Prezent la eveniment, Lino Monopoli a precizat că pe parcursul mai multor ani a adunat lucrări consacrate lui Pinochio de la 102 pictori, însă, din motive lesne de înţeles, nu le-a putut să le aducă pe toate la Chişinău.

Săptămîna Culturii Italiene va dura pînă la 2 iunie. În aceste zile, vor avea loc concerte de muzică clasică, proiecţii de film, lansări de carte şi alte acţiuni culturale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?