Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia: Expulzarea diplomaților din Estonia nu va rămîne fără răspuns

26 mai. 2017,, 23:00   Externe
5160 0

Expulzarea a doi diplomați ruși din Estonia constituie 'un act neprietenos, care nu va rămîne fără răspuns', a anunțat vineri Ministerul de Externe al Federației Ruse, informează agențiile de presă TASS și Reuters.

"Acesta este un nou gest neprietenos și absolut nefondat, care nu va rămîne fără răspuns", a anunțat diplomația rusă într-un comunicat.

Anterior, Ministerul de Externe estonian a anunțat că Dmitri Kazenov, consulul general al Federației Ruse în Narva, și consulul Andrei Surgaev vor fi expulzați de pe teritoriul republicii. Potrivit TASS, diplomația estoniană a refuzat să precizeze motivele acestei expulzări.

Estonia și vecinii săi baltici, Letonia și Lituania, și-au proclamat independența de Uniunea Sovietică în anii 1990-1991, înainte de a adera la NATO și Uniunea Europeană în 2004.

Tensiunile dintre Moscova și Occident s-au intensificat în ultimii doi ani, după acțiunile Rusiei în Ucraina și campania sa militară în Siria de la sfîrșitul lui 2015. Alianța Nord-Atlantică a hotărît anul trecut să amplaseze trupe în țările baltice și Polonia pentru a face față politicii agresive a Rusiei în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?