Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Sabotaj și lipsă de deschidere! Acuzațiile reciproce între membrii CUC iau amploare

26 mai. 2017,, 17:20   Societate
2076 0

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC) a prezidat pe 25 mai curent ședința ordinară a Comisiei, care s-a desfăşurat în or. Bender.


Membrii CUC au abordat atît subiecte de interes pentru populaţia din regiune şi Zona de Securitate (ZS), cît şi aspecte privind măsurile întreprinse pentru asigurarea securităţii regionale.

La începutul şedinţei reprezentanţii Republicii Moldova în CUC au reiterat necesitatea includerii pe ordinea de zi a subiectelor ce vizează demararea măsurilor de asigurare a transparenței militare totale în ZS în conformitate cu prevederile Acordului din 21 iulie 1992 și a realizării deciziei CUC din 13 ianuarie 2017 cu privire la examinarea mecanismului de monitorizare a situației în ZS.

Potrivit CUC, cu regret, însă, şi de data aceasta reprezentanţii Tiraspolului au „dat dovadă de lipsă de deschidere şi indisponibilitate de a purta un dialog constructiv pe marginea problemelor propuse pentru discuţie”. Delegaţia transnistreană a adoptat în această chestiune o poziţie inflexibilă, solicitând ca subiectele în cauză să fie abordate la nivelul copreşedinţilor CUC, precum şi în cadrul consultărilor cu reprezentanţi ai structurilor de resort din regiune.

De asemenea, în cadrul şedinţei CUC a fost audiat și aprobat raportul săptămînal privind situația din Zona de Securitate.

Alte teme de actualitate au fost transferate pentru următoarea şedinţă a CUC, care va avea loc la 8 iunie curent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?