X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Locuitorii din Sîngera anunță noi proteste

26 mai. 2017,, 15:40   Societate
3490 1

Locuitori din Sîngera, Dobruja şi Revaca – localități din componența municipiului Chișinău – intenționează să organizeze duminică, 28 mai, o nouă acțiune de protest.



Într-o conferință de presă la IPN reprezentanții acestora au spus că scrisoarea Ministerului Mediului în care se spune că se renunță la construcția centrului de gestionare a deșeurilor periculoase lîngă Sîngera nu este o garanție reală că nu se va reveni la această inițiativă.

Consilierul local al oraşului Sîngera, Valeriu Popa, a spus că autoritățile centrale oricînd pot reveni la activitatea planificată, chiar dacă momentan spun că au renunțat la proiect. „Scrisoarea nu ne oferă garanții că la noi în localitate nu va fi construit în următorii ani centrul de gestionare a deșeurilor periculoase. Cerem anularea tuturor actelor emise în acest sens”, a spus Valeriu Popa.

Potrivit lui Ion Duca, consilier local al oraşului Sîngera, în cazul în care se va ajunge la construcția centrului de gestionare a deșeurilor periculoase, locuitorii celor trei localități vor recurge la activităţi de nesupunere civică. „Ridicarea acestui centru prezintă pericol pentru noi, pentru viitorul copiilor noştri. Ne vom împotrivi acestei activități pînă vom epuiza toate căile”, a declarat Duca.

„Sîntem nevoiţi să ieşim la protest şi să ne apărăm drepturile. Sînt multe probleme la noi în localitate, în Sîngera, iar ridicarea acestui centru vine să ne creeze şi mai multe probleme, ne va distruge mediul înconjurător”, a spus Alexandr Danu, locuitor al oraşului Sîngera.

Protestul este preconizat să se desfășoare la intrarea în Sîngera, la ora 16.00. Locuitorii celor trei localități au protestat împotriva construcției centrului de gestionare a deșeurilor periculoase şi sîmbăta trecută, pe 21 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?