Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deputați, despre raportul lui Filip: Multă gălăgie, puține rezultate

26 mai. 2017,, 13:00   Politică
3202 8

Succesele enumerate astăzi de premierul Filip în plenul Parlamentului au fost privite cu mari rezerve de către reprezentanții opoziției, informează NOI.md.

Exponenții PLDM, PSRM și ai PCRM l-a acuzat pe premier de faptul că își face PR, denaturînd datele cu privire la situația reală din domeniul social, economic, financiar și cel al justiției. Potrivit deputatului PSRM Vladimir Odnsostalco, în ciuda realizărilor cu care se laudă miniștrii, oamenii o duc din ce în ce mai rău, cresc prețurile, salariile rămîn mici, șomajul ia amploare, sistemul de sănătate este aproape de colaps.

„Audiind raportul premierului, oamenii, probabil, au aflat că trăiesc bine, că nu au probleme cu salariile, că beneficiază de serviciile medicale calitative, că vin la farmacii și mai că nu primesc medicamente gratuit. Noi înțelegem, dle Filip, că ați venit aici să vă lăudați echipa, dar situația este mult mai serioasă decît pare. Concluzia mea este: cum e programul de guvernare, așa e și raportul, cum e raportul așa e și Guvernul, dar acest guvern nu se deosebește cu nimic nici de Guvernele Filat, Leancă, Gaburici sau Streleț, care au venit la putere în urma unei lovituri de stat”, a menționat Odnostalco.

De raportul prezentat astăzi de Filip nu a rămas mulțumit nici deputatul comunist Oleg Reidman. "S-ar părea că colegii din majoritatea parlamentară ar trebui să fie primii interesați ca acest guvern să fie competitiv, să aibă ce rezultate să prezinte. Tot ce am auzit pare a fi o campanie scumpă de PR, cu multă gălăgie și puține rezultate", a remarcat Reidman.

Deputatul PLDM Iurie Țap a opinat că guvernarea mimează în continuare reformele, iar obiectivele prevăzute în programul de guvernare, precum dezvoltarea regională și cea locală, rămîn doar pe hîrtie.


„Guvernul așa și nu a reușit să-i convingă pe investitori să revină, a ratat investiții de milioane, au fost pierdute locuri de muncă. Cît privește dezvoltarea regională, ea este compromisă. Nu mimați! Ne întrebăm: vom avea creșterea economică promisă? La sigur nu! Țara are nevoie de fapte reale, nu de vorbe goale. Cînd raportați aceste succese, fiți mai realiști”, a spus Țap.

Menționăm că astăzi deputații au audiat raportul privind implementarea programului de activitate al Guvernului pentru anul 2016. Pavel Filip s-a prezentat la ședința plenară însoțit de toți membrii cabinetului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?