X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Filip explică ce va întreprinde dacă Dodon va refuza numirea miniștrilor

26 mai. 2017,, 11:28   Politică
5377 11

Pavel Filip s-a referit astăzi la relația sa cu Președinția, după ce a fost întrebat de deputați cum are de gînd să gestioneze situațiile de conflict, comunică NOI.md.

Deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi a atenționat că, în contextul unei relații tensionate între Guvern și Președinție, numirea unor noi miniștri, odată cu implementarea reformei guvernamentale, va fi zădărnicită.

„Avem o situație mai puțin plăcută, cînd președintele ales se orientează mai mult spre Est, decît spre Vest, blochează anumite inițiative proeuropene, nu considerați că va fi dificil să numiți miniștrii? Pentru că decretele urmează a fi semnate de dumnealui”, a precizat Ghilețchi.

Premierul a explicat că optează în continuare pentru o relație strict instituțională cu Președinția, fără a face politică. „Ne dorim un asemenea tip de relații, chiar dacă se dorește să fim atrași în tot felul de polemici. Din fericire, Moldova este o țară parlamentară, există legea supremă, iar cei care sîntem în fruntea instituțiilor trebuie să ne gîndim la acest stat”, a declarat Filip.

Șeful executivului are o soluție și pentru situația în care Igor Dodon va refuza numirea anumitor miniștri propuși de majoritatea parlamentară. „Acolo unde nu vom găsi un numitor comun, vom apela la Constituția Republicii Moldova, pentru a pune în aplicare strict prevederile Constituției”, a punctat Filip.


Premierul a precizat că numirea miniștrilor noi în locul celor care au fost suspendați din funcție, fiind vizați în anumite dosare penale, va avea loc abia după implementarea reformei guvernamentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?