Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Filip: Unii politicieni suferă pe Facebook că n-au reușit să destabilizeze țara

26 mai. 2017,, 11:04   Politică
3069 4

Premierul Pavel Filip și întregul cabinet de miniștri au fost invitați astăzi la Parlament pentru a prezenta raportul privind implementarea Programului de activitate pentru anii 2016-2018, notează NOI.md.

Șeful executivului a prezentat lista reușitelor echipei sale și s-a declarat satisfăcut de faptul că Guvernul „a stat departe de politică”, concentrîndu-se pe reforme. Printre succesele obținute, Filip a enumerat semnarea unui memorandum cu Fondul Monetar Internațional, securizarea sectorului bancar, restabilirea încrederii partenerilor de dezvoltare, precum și îmbunătățirea activității justiției.

"Progresele sînt clare. Ceea ce am promis acum un an, am și făcut. Am acordat o atenție importantă combaterii corupției, am reușit să promovăm legi necesare și să luăm măsuri. Am recîștigat încrederea partenerilor de dezvoltare și în special a UE. Ne-am preocupat să întărim Moldova cu ajutorul politicilor de securitate și apărare, investiții în pregătirea militarilor, perfecționarea cadrului legal în domeniul apărării și cel de securitate", a declarat Filip de la tribuna centrală a Parlamentului.

Referindu-se la măsurile de combatere a corupției, Filip a opinat că autoritățile au avansat serios pe această dimensiune. „Ați văzut ce s-a întîmplaat în ultima perioadă: niciodată în Moldova nu am avut judecători condamnați, polițiști, funcționari, demnitari de rang înalt reținuți. Desigur, că percepții sînt absolut diferite”, a remarcat el.

Șeful executivului nu a ezitat să critice anumiți politicieni din opoziție, fără a da nume, care, în opinia lui, ar acționa împotriva poporului.


„Sînt și politicieni care doresc ca Moldova să eșueze, ei și acum suferă pe Facebook din cauză că nu au reușit destabilizeze total țara. Ei continuă să caută motive de războaie politice, dar Moldova a fost mai puternică decît acești politicieni și ura lor. Guvernul și-a văzut de treabă, a stat departe de politică”, a declarat Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?