Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Rusia: Membrii Statului islamic pregăteau atentate teroriste

26 mai. 2017,, 04:02   Externe
1996 0

Patru presupuși membri ai unei grupări având legături cu Statul Islamic (SI) au fost arestați joi la Moscova de serviciile secrete ruse care au afirmat că suspecții pregăteau un atentat ce viza rețeaua de transport în comun din capitala rusă, relatează AFP și DPA.



Arestați în timpul unei operațiuni a FSB (fostul KGB), cei 'patru membri ai grupării teroriste, printre care se aflau și cetățeni ruși și din Asia Centrală, pregăteau un atac cu explozibili artizanali în transportul în comun' din Moscova, a precizat FSB într-un comunicat.

'În timpul unei percheziții la domiciliul persoanelor arestate, forțele de ordine au descoperit un atelier de fabricare de explozibili, explozibili artizanali gata să fie folosiți și componente ale acestora, precum și arme automate, muniții și grenade', a adăugat el.

Ei au confiscat de asemenea 'materiale și înregistrări video de natură extremistă și teroristă', potrivit FSB.

'Grupul terorist este condus din Siria', a afirmat FSB, adăugând că membrii arestați intenționau să fugă în Siria după ce comiteau atentatul.

Rusia a întărit măsurile de securitate după atacul din 3 aprilie de la metroul din Sankt-Petersburg în care au fost ucise 15 de persoane.

Serviciile de securitate ruse anunță cu regularitate dejucarea unor atentate. De la începutul intervenției sale militare în Siria, la 30 septembrie anul trecut, Rusia, aliat al regimului de Damasc, a fost amenințată cu represalii de către Statul Islamic și de ramura siriană a Al-Qaida din Siria, fostul Front Al-Nosra, redenumit Frontul Fatah al-Sham.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?