Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Comisia mixtă moldo-lituaniană pentru integrare europeană își va relua activitatea

25 mai. 2017,, 17:15   Politică
2121 1

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Daniela Morari a avut astăzi o întrevedere cu viceministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania Darius Skusevičius, în marja consultărilor politice moldo-lituaniene, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

Oficialii au abordat prioritar aspectele privind agenda integrării europene şi domeniile de cooperare sectorială în vederea implementării Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, în baza expertizei și bunelor experiențe lituaniene. În context, a fost exprimat interesul pentru reluarea activităţii Comisiei mixte moldo-lituaniene pentru integrare europeană, co-prezidată la nivel de miniştri de Externe.

De asemenea, viceministrul Daniela Morari a informat despre recentele evoluţii în dialogul Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, aşteptările de la Summit-ul Parteneriatului Estic din noiembrie curent de la Bruxelles şi viziunea țării noastre privind perspectivele de dezvoltare ale Parteneriatului Estic.

La rîndul său, viceministrul lituanian a salutat eforturile depuse de autoritățile Republicii Moldova în vederea realizării agendei europene asumate, reiterînd, totodată, disponibilitatea de a sprijini în continuare implementarea reformelor necesare în acest sens.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?