Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Datorii față de lucrătorii imigranți din țările CSI de circa 2 miliarde de ruble

25 mai. 2017,, 16:50   Economie
1829 0

Față de imigranților din țările CSI, care lucrează la Moscova și în Regiunea Moscovei companiile de construcții, manageriale, de cleaning, dar și altele au acumulat în anii 2016-2017, datorii de circa 2 miliarde 260 de milioane de ruble.

Acest lucru a fost declarat pentru publicația „Izvestia“ de președintele Mișcării Populare din Întreaga Rusie „Imigranții-muncitori din Tadjikistan“ Karomat. Departamentul General de Stat al Comitetului de Anchetă al Federației Ruse a orașului Moscova a inițiat deja mai multe cazuri penale împotriva firmelor, care nu doresc să plătească salariile lucrătorilor.

Pe parcursul a șase luni la conducerea Mișcării „Imigranții-muncitori din Tadjikistan“ au apelat circa 15 mii de cetățeni din Tadjikistan, țările CSI și chiar ai Rusiei cu rugămintea de a-i ajuta să le fie restituite salariile neplătite de către angajatori. Potrivit spuselor lui Karomat Șaripov, datorii față de lucrătorii migranți, care au venit cu plîngeri la organizația sus-numită, au 96 de companii, numai din regiunea capitalei. La Moscova, potrivit estimărilor apărătorilor drepturilor omului, datoria s-a ridicat la 1 miliard 260 de milioane de ruble. În suburbii – la aproximativ 1 miliard de ruble.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?