Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Deponenţii BEM născuţi pînă în 1991 vor primi banii în acest an

25 mai. 2017,, 16:10   Economie
4321 0

Deponenţii Băncii de Economii născuţi pînă în anul 1991 vor primi în acest an plata sumei indexate aferente primei etape de compensare a pierderilor.

Hotărîrea de Guvern respectivă va fi publicată mîine în Monitorul Oficial, notează Moldpres.

Potrivit aceleiaşi hotărîri, şi deponenţii născuţi pînă în anul 1936 vor beneficia de plata sumei indexate aferente etapei a doua.

În Legea bugetului de stat pe anul 2017, pentru compensarea pierderilor depunerilor băneşti ale cetăţenilor în Banca de Economii, au fost alocați 40 de milioane de lei. Din acești bani vor fi achitate şi sumele neridicate de către beneficiarii de indexare în anii precedenți.

Conform legii, se indexează depunerile cetăţenilor Republicii Moldova în Banca de Economii, atît cele în vigoare, cît şi cele reînoite la data de 29 iulie 1994, în raport de 1 rublă: 1 leu, la prima mie de ruble a soldului cumulativ din toate conturile deţinute de o persoană fizică. Indexarea sumelor se efectuează, la solicitarea depunătorilor în etape, prioritar la prima mie de ruble, apoi pentru soldul ce depăşeşte prima mie de ruble, în funcţie de anul naşterii depunătorului. În caz de deces al depunătorului, moştenitorilor lui legali li se plăteşte soldul neachitat al sumelor indexate.

Deponenţii Băncii de Economii, dar şi moştenitorii acestora îşi vor putea primi banii prin intermediul Întreprinderii de Stat ”Poșta Moldovei”.

Plata sumelor indexate a început în anul 2003 şi pînă în prezent în acest scop din bugetul de stat au fost alocați aproape 700 de milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?