X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Incendiul de pe strada Industrială a fost provocat de un scurtcircuit

25 mai. 2017,, 12:59   Societate
1774 1

Incendiul de la depozitul din strada Industrială, produs acum jumătate de an și în care și-au pierdut viața un pompier și o angajată, a fost provocat de un scurtcircuit.



Expertiza a stabilit că scurtcircuitul s-a produs din cauza utilizării de către un agent economic a aparatelor de încălzire cu încălcarea normelor antiincendiare.

Solicitat de IPN, adjunctul procurorului municipiului Chișinău, Ruslan Popov, șef al Oficiului Ciocana, a declarat că expertiza a fost finalizată la sfîrșitul săptămînii trecute.

În decurs de trei săptămîni urmează să se încheie expertiza care va stabili mărimea prejudiciilor provocate agenților economici. Totodată, procurorii pregătesc ordonanța de punere sub învinuire pentru neîndeplinirea dispozițiilor organelor de stat de supraveghere antiincendiară, precum și pentru încălcarea cu rea-voință a regulilor de protecție contra incendiilor.

Pentru astfel de încălcări legislația prevede amendă în mărime de la 550 la 850 de unități convenționale sau închisoare pînă la doi ani. De asemenea, agentul economic poate fi obligat de instanță să recupereze prejudiciile provocate în urma incendiului.

În incendiul din 11 noiembrie și-a pierdut viața un pompier de 28 de ani și o femeie de 44 de ani, care a fost găsită după lichidarea incendiului, iar alte șase persoane au fost spitalizate. Incendiul, care a fost lichidat după mai bine de 27 de ore, a fost declarat cel mai mare din ultimii 40 de ani. În prezent se efectuează lucrări de demolare a clădirii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?