X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Majoritatea parlamentară a refuzat audierea procurorului general

25 mai. 2017,, 12:27   Societate
4568 0

Deși au trecut două luni de la adoptarea hotărîrii Parlamentului în dosarul alimentelor alterate, dispozițiile emise în acea decizie așa și nu au fost puse în aplicare, informează NOI.md.

Una dintre prevederi viza audierea în termen de două luni a procurorului general, Eduard Harunjen, în privința rezultatelor anchetei în acest dosar. Deputații PSRM le-au amintit astăzi colegilor din Legislativ despre necesitatea desfășurării acestor audieri, însă propunerea nu a fost susținută.

„În hotărîrea adoptată pe 24 martie se prevede că Procuratura Generală va informa Parlamentul privind acțiunile întreprinse în cadrul procesului penal, va oferi detalii despre implicarea funcționarilor de stat în trucarea licitațiilor, acțiunile întreprinse pentru tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de livrarea alimentelor alterate. Este un subiect sensibil, vrem să știm dacă s-au mișcat lucrurile din loc și care este situația pe moment cu alimentația copiilor în școli”, a declarat deputatul socialist Radu Mudreac, șef al Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățămînt.

Menționăm că la sfîrșitul lunii noiembrie Centrul Național Anticorupție a deconspirat o schemă de fraudare a licitațiilor publice, în urma cărora în grădinițe și școli ajungeau produse alimentare alterate. Deși mai mulți funcționari publici și agenți economici au fost reținuți, nu este clar cu ce s-a finalizat ancheta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?