X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Aliona Serbulenco: Este greu să-i explici omului de ce nu se fumează

25 mai. 2017,, 13:50   Societate
2797 1

Cu ocazia Zilei Mondiale fără Tutun, Ministerul Sănătății a dat start campaniei „Tutunul – o amenințare la adresa dezvoltării” și „Moldova iese din fum”, transmite Curentul.

Viceministrul Sănătății, Aliona Serbulenco, a menționat că la 31 mai se împlinește un an de la intrarea în vigoare a legii antifumat.

„S-au făcut pe parcursul anului diverse seminare de informare, prin surse mass-media, am purtat discuții cu agenții economici, angajații medicali și am putut informa despre pagubele fumatului și despre legea antifumat. Au fost elaborate 3 regulamente sanitare. Un nou program național antifumat pentru 2017-2021 a fost elaborat și trebuie avizat de Guvern. Putem spune că 90-95% din populație și instituțiile publice s-au conformat legii”, a spus viceministrul.

Totodată, șeful Direcției ordine publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian, a specificat că s-au aplicat multe amenzi, din cauză că oamenii nu cunoșteau despre noua lege și, astfel, a trebuit să facă și o campanie de informare.

„Pentru noi a fost o provocare, mai ales de a-i convinge pe fumători să nu încalce legislația și să găsească alternative. Am avut peste 4 mii de activități de informare și peste 7 milioane de lei amenzi. Peste 1300 de întrevederi cu angajații diferitor instituții am avut pentru a-i informa. Avem un șir de inițiative atît la nivel regulator cu acte legislative, cît și sesizări, delimitări. Au de suferit pe urma fumătorilor persoanele din jur. Este greu să-i explici unui fumător de ce este interzis să fumeze și acest lucru ia timp. Fumatul este interzis în transport public sau chiar dacă ai mașina personală, este interzis să fumezi dacă ai alături copii sau femei”, a spus Marin Maxian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?