Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un deputat socialist, luat peste picior de Lupu

25 mai. 2017,, 14:59   Politică
7395 5

Propunerea PSRM de a include pe ordinea de zi a Parlamentului subiectul privind armonizarea legislației naționale cu Legea privind statului juridic special al Găgăuziei a provocat un schimb de replici la ședința plenară, notează NOI.md.

Inițiativa a fost înaintată de către deputatul socialist Vladimir Țurcan, care a precizat că grupul de lucru special format din reprezentanții celor două foruri legislative și-au încheiat activitatea, însă proiectele elaborate așa și nu au fost dezbătute.

„S-a vorbit despre necesitatea urgentării examinării acestor trei proiecte de lege. Este vorba despre armonizarea legislației Republicii Moldova cu Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei. Despre această necesitate s-a vorbit printre altele și zilele trecute la ședința comună a Comitetului interparlamentar Moldova-UE, în discursul lui Pirkka Tapiola”, a spus Țurcan.

Propunerea a fost criticată de șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu. El a precizat că Adunarea Populară a Găgăuziei trebuie să ajusteze legislația locală la cea națională, și nu invers.

Și fostul lider PDM Marian Lupu a intervenit în dezbateri cu o replică ironică. „Cele auzite astăzi de la dl Țurcan este muzică pentru urechile mele. Niciodată anterior colegii socialiști nu au făcut propuneri referitoare la Acordul de asociere, angajamentele Moldovei pentru cooperarea cu UE, la procesul de armonizare a legislației țării cu acquis-ul comunitar. Vreau să ne felicităm pe toți că încetul cu încetul toți ne îndreptăm pe calea cea dreaptă – de integrare europeană”, a comentat Lupu.


Replica lui Vladimir Țurcan nu s-a lăsat așteptată. „Referitor la compozitori și muzică, dle Lupu, ceea ce ați auzit dvs. de la Pirkka Tapiola a fost pentru dvs. nu muzică, dar o lecție, prin care dumnealui v-a atras atenția că nu faceți ceea ce ați promis Uniunii Europene”, a punctat Țurcan.

Propunerea de a include subiectul pe agenda bisăptămînală a Parlamentului nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?