Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Statut special pentru Kiev? A fost anunțat un summit ambițios: UE-Ucraina

25 mai. 2017,, 14:40   Externe
2427 0

Summit-ul Ucraina-Uniunea Europeană va avea loc pe data de 13 iulie 2017, la Kiev.

Asupra acestui lucru au convenit președintele Ucrainei Petro Poroșenco și președintele Consiliului European Donald Tusk, în timpul unei convorbiri telefonice, comunică Serviciul de presă al șefului statului.

Poroșenco l-a informat pe Tusk despre situația din Donbass și referitor la continuarea încălcărilor admise de partea rusă a acordurilor de la Minsk.

„În astfel de circumstanțe, nu există motive pentru anularea sau reducerea oricăror sancțiuni economice și sectoriale ale UE împotriva Federației Ruse“, a menționat președintele Ucrainei.

Potrivit liderului ucrainean, o astfel de evaluare ar trebui să constituie bază hotărîrilor liderilor „G-7“ și a Consiliului Europei privind extinderea sancțiunilor împotriva FR, după 31 iulie 2017.


Liderii și-au exprimat satisfacția cu privire la aprobarea finală și publicarea deciziei Uniunii Europene privind introducerea regimului fără vize pentru cetățenii din Ucraina și așteaptă să înceapă călătoriile fără vize din 11 iunie 2017.

Președinții au discutat despre stadiul la care se află ratificarea Acordului de asociere între Ucraina și Uniunea Europeană de către Senatul Olandei, exprimîndu-și speranța că va urma finalizarea rapidă a intrării în vigoare a Acordului.

De asemenea, Poroșenco și Tusk au coordonat pozițiile înainte de Summit-ul „G-7“, de pe 26-27 mai 2017.

Potrivit publicațiilor anterioare ale „Obozrevateli“, anterior fostul ministru al Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a declarat că Ucraina îi va propune Uniunii Europene să reformeze programul „Parteneriatului Estic“, evidențiind țările care au obținut regim fără vize și au semnat Acordul de asociere cu UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?