Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filip: Mesajul nostru trebuie să fie dur

24 mai. 2017,, 15:33   Societate
6551 5

Premierul a salutat acțiunile Serviciului Fiscal de Stat privind verificarea agenților economici care comercializează țigări cu amănuntul, informează NOI.md.

Potrivit lui, aplicarea unor amenzi în valoare de peste un milion de lei ar trebui să servească drept lecție pentru alți agenți economici care nu-și onorează obligațiunile fiscale.

„Motiv de satisfacție nu este aplicarea acestor amenzi, ci transmiterea mesajului foarte clar către toți care se află în dimensiunea businessului: fie că produc sau vînd, nu trebuie să comită evaziuni fiscale. Este un mesaj foarte clar, am venit și cu reforma regulatoare, astfel încît să nu-i obosim cu controale pe agenții economici. Vom avea mai multe instituții cu funcții de control, dar ele vor fi mai transparente, a declarat Filip.

Șeful executivului a reiterat că toți trebuie să plătească impozite, pentru că cei care nu plătesc aplică o lovitură dublă statului.

„Ei se eschivează de la plata alocațiilor pentru domeniul social, care ar asigura bunăstarea cetățenilor. Cel mai urît lucru este că îi punem într-o condiție neechitabilă pe agenții onești. Vreau ca toți să înțeleagă, trebuie să avem un mesaj foarte serios și dur: cu toții vor plăti impozite”, a menționat Filip.


Menționăm că peste 250 de agenți economici care comercializează țigări cu amănuntul au fost supuși verificărilor. În urma neregulilor depistate, au fost aplicate amenzi în valoare de peste un milion de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?