Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Gubarev a comentat decizia Curții Constituționale din Moldova

24 mai. 2017,, 12:30   Politică
5787 5

Reprezentantul special al Federației Ruse în reglementarea transnistreană, Serghei Gubarev, a dat asigurări Tiraspolului că Rusia nu-și va revizui poziția cu privire la statutul misiunii de pacificare din regiunea transnistreană.

Declarația a fost făcută pentru presa din stânga Nistrului, după întrevederea lui Gubarev cu deputații așa-numitului Consiliu Suprem de la Tiraspol. Serghei Gubarev a comentat hotărârea Curții Constituționale a R. Moldova, prin care statul rus este calificat drept ocupant al regiunii transnistrene.

Trimisul Kremlinului a subliniat că, în condițiile în care R. Moldova și Ucraina iau decizii unilaterale împotriva Transnistriei, este necesară clarificarea urgentă a acestor problemelor.

Amintim că Chişinăul şi Tiraspolul au opinii diferite în ceea ce priveşte statutul misiunii de pacificare din stânga Nistrului. Chişinăul s-a pronunțat de mai multe ori pentru conferirea unui statut civil misiunii, fapt care a generat dispute în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC). Ca atare, propunerea a fost dezaprobată categoric de reprezentanţii autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene.

Menționăm și faptul că OSCE a anunțat anterior că este pregătită să ia sub egida sa misiunea, însă Tiraspolul și Federația Rusă au neglijat anunțul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?