Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Sentința motivată în dosarul „coruperii deputaților”

24 mai. 2017,, 09:50   Societate
1726 0

Fostul polițist Vitalie Burlacu, condamnat la 11 ani de închisoare cu executare, și modelul Irina Baglai, condamnată la opt ani cu executare în dosarul ”coruperea deputaților”, și-au primit marți sentința motivată, care se conține pe 60 de pagini.

Ambii au fost obligați să achite amenzi. Burlacu - 400 de mii de lei, iar Baglai - 350 de mii de lei. Sentința nu le-a fost însă citită, deoarece nici una din părțile implicate în proces nu s-au prezentat în instanță. Irina Baglai urma să fie încătușată și dusă la penitenciar.

„Astăzi a fost pronunțată decizia integrală pe cauza Burlacu Vitalie și Irina Baglai, decizia se conține pe 60 de pagini și la pronunțare a participat doar procurorul, adică eu, apărătorii și nimeni nu a ridicat decizia în cauză. Decizia este executorie din momentul pronunțării însă poate fi atacată în decurs de 30 de zile la Curtea Supremă de Justiție”, a declarat procurorul Vitalie Călugăreanu.

Potrivit procurorului, Irina Baglai urmează a fi reținută și plasată în penitenciar doar după ce poliția va primi documentul din partea instanței de judecată: „Deja de încarcerarea doamnei Baglai se ocupă organele de poliție, care vor stabili locul aflării ei, pentru a fi reținută și a executa decizia instanței de apel”, a precizat acuzatorul.

Vitalie Burlacu și Irina Baglai au fost reținuți în data de 7 martie 2014, în timp ce urmau să transmită 250 de mii de dolari unui deputat, pentru a părăsi fracțiunea din care făcea parte.

După ce a fost eliberat din arest preventiv, Burlacu nu s-a mai prezentat la şedinţele de judecată. Procurorii l-au anunţat pe fostul angajat al Ministerului de Interne în urmărire generală, însă nu au putut obţine mandat de arestare, deoarece Burlcau s-a aflat în arest mai mult de un an. Burlacu a dispărut în aprilie 2016, cu trei luni înainte de pronunţarea sentinţei, dar a fost reţinut la 16 noiembrie, în Vadul lui Vodă.

Acum o lună, Procuratura Generală a anunțat că în spatele intenției de mituire a parlamentarilor ar sta controversatul omul de afaceri, Veaceslav Platon. Anunțul a fost făcut cu referire la depozițiile făcute de către unul dintre cei doi incluplați, condamnați la detenție pentru această infracțiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?