Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Chirinciuc a fost suspendat din funcţie

24 mai. 2017,, 09:10   Politică
3558 1

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, acuzat de corupţie, a fost suspendat din funcţie.

Potrivit prim-ministrul Pavel Filip a semnat dispoziţia în acest sens încă pe 12 mai, însă aceasta abia marţi a fost publicată.

"În temeiul articolului 200 din Codul de procedură penală al Republicii Moldova nr.122-XV din 14 martie 2003 şi Demersului procurorului Procuraturii Anticorupţie nr.4465 din 2 mai 2017, se suspendă activitatea domnului Iurie Chirinciuc în funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor pe perioada desfăşurării urmăririi penale", se menţionează în dispoziţie.

Viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Serghiu Bucătaru, a preluat pentru această perioadă împuternicirile de conducere a ministerului.

Iurie Chirinciuc a fost reţinut pe 27 aprilie de către ofiţerii centrului Naţional Anticorupţie. Tot atunci a fost arestat şi şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, Veaceslav Teleman, şi doi agenţi economici. Lui Chirinciuc i se aduc cîteva capete de acuzare, inclusiv că ar fi luat mită de 50 mii euro. Momentul cînd a luat banii a fost filmat, iar înregistrarea a fost plasată pe internet.

Procuratura a expediat Guvernului un demers privind suspendarea lui Chirinciuc din funcţie. Şeful Guvernului a semnat dispoziţia, însă nu s-a adresat Preşedintelui cu propunerea de a-l demite pe Chirinciuc şi de a numi un alt ministru. Anterior, Pavel Filip anume aşa a procedat în cazul fostului ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama. Nu este exclus faptul că ministrul Transporturilor nu a fost demis din motive politice, căci oficialul a fost numit în funcţie din partea Partidului Liberal, care deocamdată face parte din coaliţia de guvernare, condusă de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?