Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cafeneaua cu şobolani, noua atracţie din Londra

24 mai. 2017,, 04:30   Externe
2489 0

Savurarea unei ceşti cu cafea se numără printre micile plăceri ale vieţii, dar o cafenea recent deschisă în Londra propune o experienţă care nu se adresează celor slabi de înger.

În incinta Muzeului London Dungeon, unde pot fi vizitate celebrele subterane londoneze, a fost inaugurată Rat Cafe, o cafenea unde clienţii curajoşi pot savura cafeaua casei, specialitatea botezată Ratuccino (Şoboccino), în compania şobolanilor care mişună peste tot.

Conceptul cafenelei este o replică la popularitatea de care se bucură cafenelele cu pisici din Japonia – unde oamenii îşi beau cafeaua în compania felinelor.


În versiunea londoneză, vizitatorii pot să mănînce în timp ce rozătoarele li se urcă pe umeri sau gustă cîte ceva din bunătăţile aflate pe masă.

Deşi mulţi vin la Rat Café pentru a se distra alături de prieteni, proprietarii localului spun că îşi doresc să reabiliteze imaginea pe care o au oamenii despre şobolani.

“Şobolanii au avut o imagine proastă de-a lungul istoriei – de la Moartea Neagră din Evul Mediu la mizeria din era victoriană .Am vrut să punem la încercare aceste percepţii pe care le au oamenii despre ei şi să le demonstrăm ca sînt nişte animale plăcute şi distractive”, a declarat Hywel Mathias, managerul Muzeului London Dungeon.

Optsprezece şobolani “lucrează” pe timpul zilei la Rat Café şi au fost controlaţi pentru ca publicul să fie în siguranţă.

“Cafeneaua noastră le oferă şansa vizitatorilor de a se apropia de rozătoare, de a-i mangîia şi cunoaşte mai bine. Judecînd după reacţiile pe care le-au avut vizitatorii ne gîndim să transformăm cafeneaua într-o locaţie deschisă permanent”, a precizat Hywel Mathias.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?