Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

A început culesul cireşelor. Care este preţul unui kilogram

23 mai. 2017,, 17:40   Societate
4632 0

În livezile din ţară a început culesul cireşelor, unele dintre cele mai dorite fructe de sezon. Astfel, pofticioşii le pot găsi deja la tarabe.

Preţul unui kilogram porneşte de la 20 de lei. Pomicultorii spun că după intemperiile din această primăvară, recolta în livezi este cu pînă la 30 la sută mai mică decît în anii precendenţi.

Pomicultorul Aureliu Ivanov din satul Sadovoe, municipiul Bălţi, spune că în livada sa cireşele au dimensiuni mai mici, din cauza ninsorilor şi a vremii reci din aprilie. În aceste condiţii, fructele nu vor putea fi exportate.

"Schimbul ăsta de temperaturi, ziua şi acum e cald, noaptea poate să fie puţin mai frig, toate astea afectează şi scad randamentul de creştere a cireşei. Dacă anul trecut a ajuns 28, 27 ca diametru cireaşa în medie verde, acum putem spune că nu are nici 17, nici 19", a spus bărbatul.

Pentru că fructele se coc neuniform, muncitorii trebuie să revină la acelaşi copac de mai multe ori.

Preţul angro al cireşelor vîndute de pomicultori variază în aceste zile între 10 şi 15 lei pentru un kilogram. În pieţele din Capitală, însă, veţi plăti cu pînă la 20 de lei mai mult.

De asemenea, în pieţele din Chişinău au apărut în vînzare caisele şi piersicile.

Preţul unui kilogram fiind de 50-60 de lei. Fructele sînt aduse însă din Grecia şi Turcia, iar cele locale vor apărea peste cîteva săptămîni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?