Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Filip comentează zvonurile privind demisia Guvernului

23 mai. 2017,, 16:08   Politică
2816 4

Modificarea structurii și componenței Guvernului nu înseamnă neapărat că actualul executiv va fi demis, a declarat astăzi premierul Pavel Filip, citat de NOI.md.

Șeful executivului a menționat că noul proiect de lege cu privire la Guvern a fost deja elaborat și urmează a fi aprobat în scurt timp. El a confirmat că, odată cu modificarea structurii cabinetului, funcțiile de viceminiștri vor dispărea, iar atribuțiile acestora vor reveni secretarilor și subsecretarilor de stat. De asemenea, Filip a anunțat că o parte dintre miniștrii actuali nu se vor mai regăsi în componența executivului.

„După aprobarea proiectului de lege, vom veni cu noua structură a Guvernului, dar, pentru a pune capăt speculațiilor, asta nu înseamnă că va cădea Guvernul și va fi necesitatea de a investi un nou guvern. Un element important este că nu vor mai fi viceminiștri. Astăzi miniștrii și viceminiștrii sînt persoane politice, care vin și pleacă. Pentru a păstra memoria instituțională, trebuie să fortificăm instituția secretarilor și subsecretarilor. Încă nu am stabilit cîți secretari va avea un minister. O parte dintre miniștrii actuali nu se vor mai regăsi în noua structură a Guvernului”, a relatat astăzi Filip.

Premierul a mai explicat că reforma guvernamentală este implementată cu întîrziere întrucît pînă acum nu a existat un consens politic în această privință. Acum, spune el, guvernarea este determinată să facă schimbările necesare.

„Probleme vor apărea, însă pentru noi susținerea politică este foarte importantă. Este o decizie finală de a merge înainte”, a punctat Filip.


Menționăm că noul guvern va fi format din nouă ministere, în loc de 16 cîte sînt în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?