X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Interzicerea propagandei străine revine pe agenda guvernării

23 mai. 2017,, 11:58   Politică
2689 1

Membrii PD au examinat astăzi, în cadrul ședinței săptămînale, problema interzicerii propagandei străine în mass-media autohtonă, informează NOI.md.

În prezent deputații lucrează la elaborarea unui nou proiect de lege privind combaterea propagandei străine, fiind în special vorba de cea rusească, după cum a comunicat purtătorul de cuvînt al PDM, Vitalie Gămurari.

„Vrem să facem o claritate și o delimitare foarte clară în această problemă. Chestiunea este discutată pe larg, inclusiv la întrunirile pe care le au deputații noștri cu colegi din UE. Avem o susținere clară din partea colegilor europeni referitoare la necesitatea combaterii propagandei, dar fără a atinge anumite drepturi și libertăți fundamentale în acest sens. Cu detalii despre acest concept vom reveni ulterior, dar este clar că vom merge pe această cale absolut conștient, cu implicarea activă a societății civile”, a remarcat purtătorul de cuvînt al democraților.

Potrivit lui, intențiile guvernării au fost înțelese eronat de partenerii europeni, iar din acest considerent, înainte de a adopta orice decizie, subiectul va fi supus dezbaterilor largi în societate.

„S-a creat impresia că este vorba doar despre limitarea drepturilor unor posturi tv din Moldova. Și unele state din Europa s-au ciocnit cu această problemă, inclusiv vecinii noștri: România și Ucraina. S-a explicat foarte clar că ne dorim un dialog în societate la acest subiect și că nici un post nu va fi afectat”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?