X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Va pare mare prețul la lumină? Fenosa pregătește o altă "surpriză"

23 mai. 2017,, 09:42   Economie
7949 2

O parte din cheltuielile pentru lucrările de reparație a liniilor de energie electrică, doborîte în urma ninsorilor din 20-21 aprilie, ar putea fi incluse în factura pentru energia electrică.


Asta în cazul în care nu va fi propusă o altă soluție din partea autorităților. Alte cheltuieli vor fi suportate de către compania Gas Natural Fenosa, potrivit unui răspuns oficial dat portalului Deschide.md.

Reprezentanții companiei spaniole Gas Natural Fenosa spun că unele cheltuieli de reparație a liniilor electrice urmează a fi prezentate Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru a fi recuperate prin tarif pe parcursul a 30 de ani.

„După finalizarea tuturor reparațiilor la rețelele electrice legate de lichidarea consecinţelor intemperiei, compania realizează un raport amănunţit al lucrărilor efectuate şi un bilanț al costurilor suportate în această perioadă. În funcţie de ponderea lucrărilor şi costurile lor, în unele cazuri, acestea ar putea fi trecute la cheltuieli de întreţinere curentă, care nu au un impact adițional asupra tarifului și vor fi suportate de către companie în mod direct. Altele, însă, şi vorbim aici de porţiuni de linii electrice aeriene deteriorate grav şi restabilite integral cu materiale noi, urmează a fi trecute la investiţii de capital ce derivă din situaţia excepţională și vor fi prezentate ANRE-ului pentru examinare, în conformitate cu prevederile actelor normative in vigoare pentru fi recuperate în tarif pe parcursul a 30 de ani”, este menționat în răspunsul dat de Gas Natural Fenosa.

Reprezentanții companiei mai spun că vor prezenta ANRE-ului şi „o informaţie privind întreruperile de furnizare a energiei electrice ce s-au produs în situaţii de forţă majoră sau condiţii meteorologice speciale”, pentru ca reglementatorul să excludă întreruperile produse în astfel de condiții din calculul indicatorilor de calitate a serviciului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?