Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Filip: Pachetul de condiţionalităţi ne ajută să ne mobilizăm

23 mai. 2017,, 09:40   Politică
2908 6

Premierul Pavel Filip s-a întîlnit ieri seara, 22 mai, cu delegaţia Parlamentului European, aflată în vizită la Chişinău cu prilejul participării la cea de-a patra reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind priorităţile pe termen scurt şi mediu ale cooperării Republica Moldova-UE, incluse în Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Agendei de Asociere 2017-2019, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Pavel Filip a reiterat angajamentul ferm al executivului de a promova agenda de transformare a statului în beneficiul cetățenilor, remarcînd sprijinul constant al Parlamentului European în promovarea parcursului european al Republicii Moldova. Prim-ministrul s-a referit la conceptul reformei Administraţiei Publice, care în prezent este supus consultărilor publice, accentuînd necesitatea implementării corespunzătoare a acestei reforme.

În cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul asistenţei macrofinanciare discutat în Parlamentul European. Premierul a menţionat importanţa sprijinului financiar în implementarea agendei de reforme. „Asistenţa macrofinanciară din partea UE este foarte importantă pentru noi, la fel cum a fost important să obţinem şi un program cu Fondul Monetar Internaţional. Pachetul de condiţionalităţi ne ajută să ne mobilizăm şi să ne mişcăm înainte”, a spus Pavel Filip.

„Aţi avut o misiune dificilă şi în continuare aveţi multe provocări la orizont, dar avem datoria de a sprijini Republica Moldova în procesul de integrare europeană”, a declarat europarlamentarul Andi Cristea. Deputaţii Parlamentului European au reiterat sprijinul delegației Comitetului parlamentar de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană pentru modernizarea statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?