Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

"Domnește liniștea" la ședințele Primăriei

22 mai. 2017,, 15:00   Capitala
4260 0

Astăzi ședința operativă a primăriei capitalei nu s-a desfășurat, deoarece primarul general, Dorin Chirtoacă, se află la Conferința anuală a autorităților locale și regionale ale țărilor din Parteneriatul Estic (CORLEAP), iar în lipsa acestuia nu are cine conduce ședința respectivă, deoarece cei doi viceprimari sînt reținuți de CNA.

Anterior, în lipsa primarului, ședințele operative erau conduse de viceprimari, însă, după mai multe descinderi ale Centrului Național Anticorupție (CNA) la Primăria Municipiului Chișinău, cei doi viceprimari, Nistor Grozavu și Vlad Coteț, au fost reținuți fiind învinuiți de corupție. În consecință, astăzi nu a avut cine conduce ședința, fapt pentru care nici nu a avut loc.

Dechide.md amintește că viceprimarul Vlad Coteţ şi adjunctul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj, au fost reținuți pe 25 mai 2016 de CNA într-un dosar de corupție, ce ține de eliberarea actelor pentru construcții.

Ulterior Radu Blaj a fost pus sub control judiciar și obligat să plătească o cauțiune de 140 de mii de lei, iar viceprimarul Vlad Coteț a fost plasat în arest la domiciliu.

Celălalt viceprimar, Nistor Grozavu, și șeful Direcției municipale Transport, Igor Gamrețchi, au fost reţinuți în luna aprilie 2017 de CNA şi procurori într-un dosar de corupţie ce vizează selectarea companiilor care urmau să se ocupe de amenajarea parcărilor cu plată în capitală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?