Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Atenție! Expiră termenul acordat șoferilor pentru vămuirea mașnilor

22 mai. 2017,, 14:40   Societate
4645 1

De la începutul anului, peste 16 mii de proprietari de maşini înmatriculate în străinătate sau în stînga Nistruluiu şi-au înregistrat vehiculele în ţară cu o reducere de 70 la sută din valoarea accizului.

Potrivit Serviciului Vamal, proprietarii de autoturisme mai au la dispoziţie 40 de zile pentru a beneficia de această reducere. Facilitatea este valabilă pînă la 1 iulie curent şi doar pentru posesorii automobilelor care au fost introduse în ţară pînă în data de 1 noiembrie 2016.

De la 1 iulie, cei care nu și-au înmatriculat automobilele vor avea dreptul să se afle pe teritoriul ţării nu mai mult de șase luni pe an. Dreptul de aflare pe teritoriul ţării pe un termen mai mare de 180 de zile îl vor avea doar vehiculele introduse de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul. Condiția pentru ei este să achite vinieta de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare în Moldova.

În acelaşi timp, de la 1 iulie, circulaţia autoturismelor înmatriculate în regiunea transnistreană, care nu au fost vămuite, va fi interzisă. Excepție se va face doar în cazul mașinilor cu numere transnistrene care aparțin agenților economici din stînga Nistrului.

Serviciul Vamal reaminteşte că cei care doresc să-şi înregistreze maşinile în ţară, trebuie să prezinte următoare acte:
  • paşaportul tehnic al mijlocului de transport
  • documentul care confirmă dreptul de proprietate (contractul de vînzare-cumpărare, actul de donaţie, procura sau altele)
  • certificatul care atestă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor
  • (vinieta), cu excepția mijloacelor de transport auto cu plăcuţe cu număr de înmatriculare în stînga Nistrului şi municipiul Bender

Pentru vămuirea mijloacelor de transport auto cu numere de înmatriculare în regiunea transnistreană este necesară completarea declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative, eliberate de unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?