Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Locuitorii de pe strada Munceşti ies la protest: „Ne sufocăm!”

22 mai. 2017,, 10:32   Societate
5306 1

Nemulțumiți de mirosul neplăcut provenit de la o fabrică de alcool din apropiere, locuitorii de pe strada Muncești din capitală vor organiza un protest, informează NOI.md.

Oamenii spun că au înaintat zeci de demersuri către instituțiile responsabile, pentru a pune capăt acestei situații, dar încercările lor au fost zadarnice. Acțiunea de protest va fi desfășurată duminică, 28 mai.

„Am epuizat toate modalităţile de a aduce la cunoştinţa instanţelor de profil problema cu care ne confruntăm în ultimii ani. S-au scris petiţii, cereri, plîngeri, s-a invitat şi presa şi - nimic. Noi ne sufocăm, iar cei de la fabrică dau cu piciorul în toţi cei peste 1000 de oameni pe care-i otrăveşte. Aşa nu se mai poate! Deci vrem să ieşim cu mic cu mare la un protest paşnic, chiar lîngă fabrica care ne distruge sănătatea”, au relatat inițiatorii protestului.

Ei mai spun că au semnalat această problemă într-o serie de petiții adresate Institutului de Sănătate Publică, precum și Direcţiei Ecologice Chişinău, autoritățile nu au putut însă identifica o soluție la această problemă.

„Vom semna noi petiţii către Primărie, Procuratură şi instanţe, la care vom merge ulterior. Dacă cei de la Institutul de Sănătate Publică nu pot veni cu o soluţie, vom încerca să fim auziţi de cei din instanţele superioare”, au adăugat aceștia.

Locuitorii străzii Muncești se plîng deja de mai mulți ani că nu pot respira din cauza mirosului urît care provine de la o fabrică de producere a băuturilor alcoolice din zonă. Oamenii afirmă că sănătatea lor este în pericol, iar specialiştii în sănătate publică au anunțat anterior că nu au depistat substanțe toxice în aer.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?