Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Miniştri OBLIGAŢI să îl întîmpine pe Trump în timpul vizitei în Israel

22 mai. 2017,, 11:20   Externe
1624 0

Preşedintele Donald Trump ajunge azi în Israel.

Următoarea destinaţie din primul turneu internaţional al preşedintelui SUA, Donald Trump, este Israelul şi Palestina, după ce în Arabia Saudită a semnat acorduri de achiziţii de armament american care se pot ridica la 350 de miliarde de dolari în următorii 10 ani (110 miliarde în perioada imediat următoare, dacă vor fi aprobate de Congres), iar firme americane au încheiat afaceri ce se pot ridica la 50 de miliarde de dolari.

La Ierusalim însă lucrurile nu vor sta chiar aşa de festiv şi vesel ca în Arabia Saudită, unde Trump a pecetluit semnarea acordurilor bănoase cu un dans tradiţional al săbiilor, alături de saudiţi, care acum face înconjurul internetului.

Premierul Benjamin Netanyahu s-a văzut pus duminică în faţa unei situaţii inedite, care l-a adus în pragul unei crize de nervi. Cei mai mulţi miniştri şi lideri politici israelieni nu aveau de gînd să vină să îl întîmpine pe Donald Trump la aeroportul Ben Gurion din Ierusalim, astfel că Netanyahu le-a ordonat pur şi simplu să fie prezenţi, conform presei israeliene.

Situaţia este cauzată și de repetatele schimbări ale planului ceremoniei de primire a lui Trump. Iniţial ar fi trebuit să fie o ceremonie lungă, cu discursuri, însă oficialii americani au solicitat ceva mai scurt, pentru a nu-l ţine pe Trump prea mult în soarele arzător de pe pista aeroportului. Astfel că cei mai mulţi miniştri ai cabinetului Netanyahu nu au mai fost invitaţi la ceremonie. Ulterior, sîmbătă, planul s-a schimbat din nou şi miniştrii au fost din nou invitaţi la recepţie, însă cu cîteva condiţii – să vină cu aproape 3 ore în avans, pentru a fi verificaţi de dispozitivul de securitate, precum şi să stea pe margini, fără să aibă contact cu Trump, lucru care probabil i-a iritat pe cei mai mulţi, relatează Haaretz.


Marţi Trump va ajunge şi în Betleem, în teritoriile palestiniene, unde se va întîlni cu preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?