Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Lichidul roşiatic din pungile de carne din comerț nu este sînge!

15 mai. 2018,, 00:00  
17344 0

Sigur ți s-a întîmplat să cumperi carne și să vezi în punga în care este depozitată lichid roșu. Ai crezut că e sînge? Greșit!

Puțini știu că lichidul care se strînge lîngă bucățile de carne nu este sînge, ci o proteină care se numește mioglobină și care are rolul de a stoca oxigen în celulele musculare.

Proteina cu pricina dă cărnii culoarea roșiatică, dar și colorează acel lichid despre care toți am crezut că este sînge.

În momentul în care este gătită, proteina își schimbă culoarea din roșu în maro pentru a le ajută pe gospodine și pasionații de bucătărie să-și dea seamă că preparatul e gata de servire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?