X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ucraina interzice intrarea în țară pentru 40 de artiști din Rusia

20 mai. 2017,, 20:00   Showbiz
8389 11

Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei le-a interzis intrarea în țară la 40 de artiști ruși.

Declarația în cauză a fost făcută astăzi, 20 mai, de către șeful Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei Victor Nazarenco.

„Este vorba de artiști și alte figuri publice din Rusia, care au vizitat Crimeea. Pînă în prezent, am identificat aproximativ 40 de persoane. Sîntem foarte recunoscători pentru ajutorul pe care îl primim de la cetățenii neindiferenți ai Ucrainei și de la organele de drept”, a spus Nazarenco.

El a subliniat că tuturor acestor artiști, de azi înainte, le este interzisă intrarea în Ucraina.

Nazarenco a menționat că în lista neagră sînt asemenea artiști precum: Lolita Miliavskaia, Iulia Samoilova, Natașa Koroleva, Nicolai Dobrînin, Liudmila Artemiev și o serie de alte persoane. Tuturor acestor persoane le este interzisă intrarea în Ucraina pentru perioada de trei ani.


De asemenea, șeful Serviciului Grăniceresc de Stat ucrainean a declarat că în anul 2017 intrarea în Ucraina le-a fost interzisă deja la 616 cetățeni ruși. În anul 2016 Ucraina a interzis intrarea pe teritoriul său unui număr de circa 1,2 mii de cetățeni ruși.

Vă reamintim că autoritățile ucrainene consideră pînă acum că Crimeea și Sevastopolul sînt teritoriile lor, în ciuda faptului că locuitorii peninsulei într-un referendum au decis să se retragă din componența Ucrainei, redevenind teritorii ale FR.

În legătură cu aceasta Ucraina solicită de la toți cei care intră pe teritoriul Crimeii, să face acest lucru exclusiv trecînd pe teritoriul ucrainean, cu permisiune specială. În caz contrar, acelora care au încălcat cerințele ucrainene, le poate fi interzisă intrarea în Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?