X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președintele Iranului a cîștigat un al doilea mandat

20 mai. 2017,, 16:02   Externe
1412 0

Preşedintele Iranului, Hassan Rohani, a obţinut o victorie importantă cu 57% din voturile exprimate în alegerile prezidenţiale, potrivit rezultatelor finale anunţate de ministrul Internelor, Abdolreza Rahmanifazli, transmite Reuters.

”Cu aproximativ 41,2 milioane de voturi exprimate, Rouhani a obţinut 23,5 milioane... şi a cîştigat alegerile”, a declarat ministrul Rahmanifazli într-o intervenţie la televiziunea naţională din Iran.

Conservatorul Ebrahim Raisi a strîns de partea sa 15,8 milioane de sufragii, iar victoria actualului preşedinte este crucială pentru continuarea reformelor de la Teheran.

Aceste alegeri prezidenţiale vin după o campanie extrem de tensionată, în care Rohani şi-a atacat principalul rival că utilizează religia pentru a înscrie puncte politice în Iran. Hassan Rohani le-a spus alegătorilor că au de ales între libertate şi ”ziduri care despart bărbaţii de femei”.

Însă, clericul conservator l-a acuzat de propagarea unor minciuni şi de incompetenţă pe Rohani, învinuindu-l pentru şomajul ridicat din Iran.

Ebrahim Raisi a criticat inclusiv acordul nuclear cu puterile occidentale, susţinînd că acesta nu a adus nimic bun pentru Iran. Analiştii şi-au exprimat prudenţa cu privire la reformele pe care le-ar putea aduce Rohani, avînd în vedere influenţa puternică a clericilor conservatori în Republica Islamică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?