Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Societatea civilă cheamă cetățenii la un nou protest

20 mai. 2017,, 17:15   Politică
4660 4

Reprezentanții mai multor ONG-uri vor organiza la 11 iunie curent un protest față de modificarea sistemului electoral, informează NOI.md.

Activiștii au lansat un apel public prin care îndeamnă cetățenii să se alăture acțiunii din fața Parlamentului. Ei vor cere Partidului Democrat și Partidului Socialiștilor să renunțe la inițiativa privind implementarea votului mixt.

„Vă invităm pe toţi în scuarul Parlamentului la protest, protest în care vom cere să fie anulate, să nu fie aprobate proiectele de legi privind votarea uninominală, privind votarea mixtă. Noi vom cere ca acest sistem de vot pe care îl avem aici în ţară, sistemul bazat pe liste de partid, să fie curăţat, perfecţionat şi utilizat în viitor”, a declarat directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie.

Președintele Centrului de Resurse Juridice, Vladislav Gribincea, a afirmat, la rîndul său, că ceea ce propune guvernarea este extrem de periculos.

„Parlamentul European ne spune că proiectul este prost. Experienţa României şi cea a Ucrainei ne confirmă că astfel de schimbări duc doar la coruperea şi mai mare a alegătorilor şi la înrăutăţirea situaţiei democratice din ţară. PDM şi PSRM merg înainte. Eu nu cred că toată naţiunea poate fi prostită”, a menționat Gribincea.

Reprezentanții societății civile au îndemnat cetățenii care se opun acestor modificări „să fie fermi pe poziții”, pentru a nu admite instaurarea dictaturii în Republica Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?