X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Doga: Mă bucur că mă aflu pe scena din capitala Moldovei istorice (FOTO)

20 mai. 2017,, 08:45   Showbiz
3825 5

Sîntem în anul Eugen Doga.

Și pentru că este sărbătorit în întreaga lume, compozitorul național și universal Eugen Doga a venit, în sfîrșit, acasă la Mihai Eminescu, Ion Creangă și Veronica Micle, unde a avut parte de un concert extraordinar, prilejuit de împlinirea celor 80 de ani ai săi, fiind găzduit, pe 13 mai curent, de cea mai frumoasa sala a Teatrului National ,,Vasile Alecsandri" din capitala Moldovei istorice, orașul Iași.

După ce, cu o seara înainte, a cucerit inimile iubitorilor de frumos și sublim din Botoșani, la un spectacol similar, maestrul Doga vine să surprindă frumos și ieșenii cu spectacolul de gala ,,Dialogurile Dragostei", pe versurile poeților Mihai Eminescu și Veronica Micle, susținut de Orchestra Simfonica Regal D`Art, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, pe post de moderator fiind cunoscutul prezentator bucureștean Octavian Ursulescu.

Ajuns în orașul eminescian la cea de-a 80-a primăvară, Maestrul Eugen Doga, a fost întîmpinat în aplauzele distinsului public, care l-a aclamat în picioare minute în șir.

,,Pentru mine astăzi scena înseamnă o imensă fericire, o necesitate, este o parte din viața mea. Eu ies întotdeauna pe scenă ca la o întîlnire cu oamenii cei mai dragi, cu admiratorii mei, cu noii mei prieteni. Mă bucur că mă aflu aici, pe aceasta scenă, fiindcă este una istorică pentru noi toți, fiindcă aici eu simt vocile clasicilor noștri: Eminescu, Micle, Creangă, Caragiale... Cîte celebrități și valori ale artei au fost pe scena aceasta, care ne-au adus acest spirit, acest tezaur spiritual, pe care l-am moștenit noi și încercăm să-l menținem, fiindcă asta ne face mai nobili, mai frumoși, mai bucuroși, mai setoși, mai îndrăgostiți de viață, aș zice”, a răspuns aplauzelor neîntrerupte ale spectatorilor maestrul Eugen Doga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?