Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

"Moldsilva" a repopulat rezervaţia "Pădurea Domnească" cu cerbi nobili

19 mai. 2017,, 16:30   Societate
2607 0

Agenţia de Stat "Moldsilva" planifică să repopuleze pădurile din Moldova cu cerbi nobili.

Surse din cadrul "Moldsilva" au relatat că, după o perioadă de două luni de aclimatizare şi adaptare într-un volier al rezervaţiei naturale "Pădurea Domnească", 20 de cerbi nobili au fost puşi în libertate - 17 femele şi trei masculi. Aceştia au fost aduşi de la Întreprinderea Silvică Teleneşti cu scopul repopulări şi restabilirii cu cerbi nobili a teritoriului rezervaţiei.

De asemenea, mai este planificată repopularea cu cerb nobil a Parcului Naţional "Orhei" - 10 exemplare şi pădurile întreprinderii silvo-cinegetice Străşeni - 10 exemplare, iar din rezervaţiile "Codrii" şi "Plaiul Fagului" vor fi transmise spre popularea 100 de exemplare de cerb cu pete în pădurile din sudul ţării - întreprinderile silvice Răzeni, Cimişlia, Silva-Sud Cahul şi Manta.

Potrivit directorului general al "Moldsilva", Ion Cebanu, o importanţă deosebită o are conceptul de dezvoltare a gospodăriei cinegetice durabile în fondurile de vânătoare gestionate şi anume Programul "Cerb", care va avea o perioadă de implementare de doi ani. Programul este avizat de Ministerul Mediului şi Academia de Ştiinţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?