Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La Chişinău are loc Reuniunea anuală a Asociaţiei Europene a Judecătorilor

19 mai. 2017,, 15:50   Societate
1535 0

La Chişinău are loc astăzi Reuniunea anuală a Asociaţiei Europene a Judecătorilor. La eveniment participă specialişti din domeniu, care vor aborda subiectele de interes major pentru societate, dat fiind faptul că justiţia este temelia statului de drept, relatează Radio Moldova Actualităţi.

În cadrul reuniunii au loc dezbateri pe marginea celor mai întîlnite subiecte și probleme din domeniu. Astfel, potrivit președintelui Asociației Judecătorilor din Republica Moldova, Ion Druță, are loc un schimb de experiență, iar acest lucru va impulsiona parteneriatul între instituțiile statului și societatea în ansamblu.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a specificat că în ultimii ani, sistemul judiciar din Republica Moldova a trecut printr-o reformă radicală. Andrian Candu susţine că acest lucru a creat toate premizele pentru ca judecătorii să aibă un cadru legal confortabil și clar, pentru a fi în slujba cetățenilor, explicînd că mai sînt multe de realizat în acest domeniu.

„Putem constata că situaţia justiţiei din toată lumea este destul de fragilă, aşa că asociaţiile independente de judecători sînt indispensabile. Deşi lucrurile se schimbă spre bine, unii judecători iau decizii incorecte, iar noi vrem să lichidam această problemă”, a menţionat Christophe Regnard, preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Judecătorilor.

Potrivit președintelui Curții Supreme de Justiție, Mihai Poalelungi, judecătorii sînt cei care echilibrează acțiunile cele două puteri într-un stat de drept, puterea legislativă și cea executivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?