X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Erevan au avut loc consultări politice moldo-armene

19 mai. 2017,, 15:20   Politică
2026 0

La Erevan, Republica Armenia, s-a desfășurat astăzi o rundă de consultări interministeriale moldo-armene la nivel de viceminiştri de externe.

La consultări partea moldovenească a fost reprezentată de către viceminstrul de externe Lilian Darii, iar cea armeana - de către viceministrul de externe, Shavarsh Kocharyan, relatează Moldpres.

Serviciul de informare si comunicare cu mass-media al MAEIE a precizat că în cadrul consultărilor a fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor dintre Republica Moldova şi Republica Armenia, în special în ceea ce ţine de perspectivele consolidării contactelor politice şi dezvoltării interacţiunii în domenii de interes reciproc.

Cei doi interlocutori au subliniat necesitatea organizării primei şedinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-armene de colaborare comercial-economică, care va contribui esenţial la aprofundarea cooperării atît în domeniul economic, cît şi în sfera cultural-umanitară.

Totodată, oficialii au confirmat disponibilitatea de a coopera în continuare în cadrul organizaţiilor internaţionale, precum ONU, Consiliul Europei, OCEMN.

De asemenea, în cadrul consultărilor politice interministeriale au avut loc consultări la nivel de experţi privind chestiunile legate de inventarierea bazei juridice a cooperării bilaterale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?