Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O moldoveancă își face loc în cinematografia franceză (FOTO/VIDEO)

15 apr. 2018,, 10:00   Societate
14945 0

Se știe că moldovenii sînt un popor harnic, care nu obosește să muncească și să lupte pentru scopurile propuse.

Astăzi vrem să vă facem cunoștință cu Liliana Melega, o moldoveancă care a plecat la Paris pentru a lua viața de la zero și pentru a-și face un loc în cinematografia franceză.



În 2001, din cauza situației financiare precare, ea a decis să își caute un rost în Uniunea Europeană și, prin intermediul unui prieten, a obținut o viză pentru Anglia, pentru a-și continua studiile. Prin voia destinului, ajunge în Franța, la Paris, unde a rămas pentru că își dorea o viață mai bună.

„Trăiam în niște cămine pentru studenți și zi de zi eram în căutarea unui loc de muncă. Aflîndu-mă acolo ilegal, găsirea unei slujbe era o misiune dificilă”, mărturisește Liliana.


Viața ei în Franța nu a început ușor, primii bani i-a cîștigat în calitate de preparator al unor fetițe. Ulterior o familie îi oferise un studio de 20 de metri pătrați pentru trai în schimbul unor servicii de menaj.

După o perioadă în care își împarte viața între muncă și familie, a decis să își urmeze visul de a deveni actriță și în 2014 s-a înscris la Școala de Teatru și Cinema „L'Entrée des Artistes”, condusă de Olivier Belmondo – nepotul cunoscutului actor francez Jean-Paul Belmondo.



Faptul că cunoaște foarte bine limba franceză și dorința de a gusta din lumea filmului și a teatrului francez o motivează să lupte în continuare pentru visul său.

Pînă în prezent, Liliala Melega s-a filmat în mai multe scurtmetraje, dar și în mai multe roluri episodice în pelicule franceze, printre care și rolul unei directoare de școală ("On réussira" de Olivier Aymar).

Totodată, Liliana Melega a avut un rol în "Cellule 21", precum și a jucat în cîteva scene episodice în filmul "Amoreux de ma femme" realizat de actorul și regizorul francez Daniel Auteuil , film ce urmează a fi lansat la sfîrșitul lunii aprilie.




Este imaginea unei companii de ochelari și recent a primit o ofertă pentru filmări într-o peliculă de producție franceză, acțiunea filmului se va desfășura în închisoare.

Mărturisește că este foarte greu fiind migrantă să îți faci un nume în lumea cinematografică din Franța, însă, dacă îți dorești cu adevărat, poți reuși.



Deși este departe de țară, totuși nu renunță și la gîndul de a realiza ceva aici în Moldova, își dorește să organizeze într-o zi un festival dedicat filmului, în cadrul căruia să poată aduce la Chișinău regizori francezi care ar face un schimb de experiență cu regizorii și producătorii de film din țara noastră.

Alte reportaje din proiectul „Moldovenii care scriu istorie” puteți găsi aici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?