Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

De ce Ucraina vrea să închidă graniţa cu Moldova

19 mai. 2017,, 12:40   Politică
4540 5

Ucraina intenţionează să închidă complet graniţa cu Moldova pe segmentul transnitrean, dacă aşa-numitele autorităţi de la Tiraspol vor solicita Moscovei să plaseze reprezentanţi ruşi în calitate de forţă ce asigură măsurile de securitate la punctele de trecere a frontierei.



Despre acest lucru a anunţat președintele subcomitetului din Comisia pentru securitate națională și apărare a Parlamentului de la Kiev, Irina Friz, informează segodnya.ua.

"Apelul "ministrului" de externe al Transnistriei către Moscova de a-şi plasa reprezentanţi ruşi la frontiera cu Moldova a fost auzit şi nu va rămîne fără atenţie din partea autorităţilor ucrainene. În asemenea caz, ne rezervăm dreptul de a iniţia închiderea punctelor de frontieră pe acest segment. De asemenea, toată frontiera moldo-ucraineană va fi închisă pînă la restabilirea integrităţii teritoriale a Moldovei, în cazul apariţiei unor reprezentanţi militari sau de altă natură, care aparţin ţării-agresor, în apropiere de graniţa Ucrainei din partea Transnistriei", a declarat Irina Friz.

Potrivit lui Friz, Ucraina dispune de măsuri necesare pentru înlăturarea acestei "ameninţări".

"Toate tentativele noastre de a determina Tiraspolului de a renunţa la soldaţii ruşi din teritoriul din stînga Nistrului se pare că nu au fost înţelege. Se pare că a venit timpul să apelăm la explicaţii politico-economice mai clare şi mai dure, pentru ca acest joc al aşa-ziselor autorităţi transnistrene să înceteze", a precizat Friz.

Conform ultimelor date, în stînga Nistrului sînt dislocaţi peste 1.500 de soldaţi ruşi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?