Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Diacov îi dă o replică dură lui Urechean

19 mai. 2017,, 11:52   Politică
7763 6

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a reacționat dur la declarațiile fostului lider AMN Serafim Urechean făcute aseară la o emisiune televizată, notează NOi.md.

Politicianul a calificat drept aberații spusele lui Urechean precum că i-ar fi propus să fie președinte de țară, cu trei condiții. Una dintre acestea presupunea numirea lui Ivan Diacov, fratele lui Dumitru Diacov, în funcția de procuror general.

„Urechean aiurește de tot, și nu prima dată, precum că i-am propus să fie președinte de țară, dar și am pus condiția ca fratele meu să fie numit în funcția de procuror și să închidă dosare care nu existau. Dar a uitat bietul că președintele nu avea nicio atribuție la numirea procurorului. Procurorul era numit la propunerea spicherului. Serafică, Serafică... de tot ridicol...”, a reacționat Dumitru Diacov.
Serafim Urechean a relatat în cadrul unei emisiuni televizate că în anul 2000 Vladimir Voronin și Dumitru Diacov, pe atunci președinte al Parlamentului, i-ar fi propus funcția de președinte, cu îndeplinirea anumitor condiții.

„Domnul Diacov, care era președinte al Parlamentului, a venit într-o seară la mine și mi-a zis: Serafim, 21 de voturi ai, mîine ești președinte, am vorbit cu Voronin. S-a discutat la nivel de vreo două sticle de „Absolut” și pînă la urmă mi s-au pus trei condiții: „fratele meu (al lui Diacov – n.r.) să fie procuror general; că pe dosarele fetelor mele va fi pusă cruce, iar eu voi fi susținut la funcția de președinte al Parlamentului pe viitor. Pînă la urmă i-am spus: „Domnule Dumitru, președinte cu recipisă eu nu vreau să fiu, ca tu să o scoți permanent din buzunar, cînd eu voi spune ceva, și să mi-o arăți”. Și cu aceasta ne-am despărțit frățește”, a relatat Urechean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?