Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Savanți: Internetul lent provoacă boli grave

20 mai. 2017,, 05:01   Ştiinţă şi IT
2719 0

Dacă un videoclip de pe smartphone sau de pe computer începe să încarce mai greu, persoana este supusă unui puternic stres, au descoperit cercetătorii.


Internetul lent poate pune în pericol sănătatea, la cel mai serios mod. La o asemenea concluzie a ajuns grupul de oameni de știință din Suedia.

În cadrul proiectului de cercetare „Stresul în cazul întîrzierii fluxului video“, cercetătorii i-au rugat pe 200 de voluntari să privească video pe smartphone-uri și tablete. Cercetătorii, în acest timp, le-au verificat ritmul cardiac, activitatea creierului și viteza mișcării ochilor. În cazul în care materialul video mergea fără întîrziere, starea persoanei era neutră, dar de îndată ce materialul video începea să fie retransmis cu o întîrziere de doar cîteva secunde, ritmului cardiac al persoanei se accelera vizibil.

Se pare că în acest răstimp persoana simte încordare emoțională, la fel ca în cazul cînd este puternic stresată. Astfel de emoții dăunează foarte puternic psihicului și chiar pot deveni cauza apariției unor boli grave, consideră oamenii de știință.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?