X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Atac cibernetic masiv în India

19 mai. 2017,, 03:30   Externe
1680 0

Cea mai mare platformă de internet din India dedicată rezervărilor la restaurant și livrării de produse alimentare, Zomato, a anunțat joi furtul de date cu caracter personal a 17 milioane de utilizatori.

Hackerii au reușit să obțină nume, adrese de e-mail și parole criptate ale acestor clienți. Compania a dat asigurări că acești hackeri nu dispun de chei de decriptare a acestor parole.

Gunjan Patidar, manager IT la Zomato, spune că informațiile financiare ale clienților erau stocate într-o bază de date separată care nu a fost afectată de acest atac și, prin urmare, acestea nu sînt compromise.

''Nu a fost furată nicio informație referitoare la plăți'', a declarat el într-un comunicat difuzat pe site-ul Zomato, adăugînd că angajații start-up-ului verifică toate sistemele Zomato pentru a căuta alte posibile spargeri.

''Datele cardurilor dumneavoastră bancare de la Zomato sînt complet sigure, așa că nu trebuie să vă îngrijorați'', a adăugat Patidar. Utilizatorii care au fost victime ale pirateriei au fost dezabonați de la site și de la aplicație, iar parolele lor au fost modificate ''ca măsură de precauție'', a adăugat el.


Presa indiană a relatat, citînd o informație provenind de la un site specializat, că fișierul cu date piratate a fost vîndut la licitație pentru o mie de dolari pe o rețea paralelă anonimizată.

Zomato, care revendică 120 de milioane de vizite pe lună, a declarat că își va întări protocoalele de securitate. Compania a fost fondată în anul 2008 și operează în 23 de țări.

Această piraterie este anunțată la doar cîteva zile după un masiv atac cibernetic cu virusul Wannacry, care a lovit sute de mii de calculatoare din întreaga lume săptămîna trecută, iar alte agresiuni similare ar fi în curs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?