Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ambasadorul SUA regretă că se tergiversează data desfăşurării reuniunii în formatul "5+2"

18 mai. 2017,, 12:50   Politică
1566 0

Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, regretă că încă nu s-a ajuns la o înţelegere în privinţa desfăşurării unei noi reuniuni de reglementare transnistreană în formatul "5+2", precum şi că nu sînt rezultate în procesul de negocieri.

Despre aceasta informează serviciul de presă al preşedintelui autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, referitor la rezultatele întrevederii de la Tiraspol cu ambasadorul american.

Liderul de la Tiraspol a menţionat că în relaţiile Transnistriei cu Moldova "s-au adunat multe probleme, care însă pot fi soluţionate, numai să există dorinţă".

James Petit a remarcat că SUA, în calitate de participant la formatul "5+2", sînt interesate de un dialog cu Transnistria.

"Vrem să ajutăm, să contribuim la prosperare, la îmbunătăţirea condiţiilor de trai în Transnistria. Dar multe depind nu numai de noi, ci şi de Moldova şi de partenerii internaţionali. Cu toţii aşteptăm un progres în procesul de negocieri. Deşi politicienii moldoveni dau asigurări că sînt pregătiţi pentru dialog, în rezultat sînt revizuite problemele care sînt nesoluţionate de mult timp. Dar noi sperăm că vom avea un progres în procesul de negocieri", a spus liderul transnistrean.

Krasnoselski a tras atenţia diplomatului american asupra "inadmisibilităţii controlului vamal şi grăniceresc al Moldovei şi Ucrainei la frontiera cu Transnistria", calificînd acest lucru drept "o măsură distructivă".

Un alt subiect al întrevederii a fost inaugurarea în Transnistria a Festivalului filmului american, pe care liderul de la Tiraspol l-a numit "un contact cultural bun".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?