X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sturza îi recomandă lui Candu să nu critice europarlamentarii

17 mai. 2017,, 17:10   Politică
2637 0

Autoritățile de la Chișinău se confruntă cu două mari crize – finanțarea europeană, care a fost amînată pe un termen nedeterminat și avizul așteptat din partea Comisiei de la Veneția asupra proiectului de modificare a sistemului electoral în unul mixt, care va fi negativ. Declarații în acest sens face fostul premier Ion Sturza.


„Se pare ca guvernarea „stabilizată” de la Chişinău se confruntă cu două mari crize. Finanţarea din partea UE se amână, slab spus, pe un termen nedeterminat şi Comisia de la Veneţia va face un copy-paste de pe avizul din martie 2103. Da, Republica Moldova are dreptul suveran să schimbe sistemul electoral după bunul plac, dar această schimbare va duce la coruperea „independenţilor” din partea oamenilor bogaţi , se arată într-un mesaj al lui Sturza pe o rețea de socializare.

Totodată, Sturza recomandă autorităților de la Chișinău și, în principal, speakerului Andrian Candu să se calmeze și să lase la o parte teoriile conspiraționiste, deoarece criticele de marți a europarlamentarilor sînt făcute în conformitate cu deciziile familiilor politice din care fac parte, precum și că aceștia iau în consideraţie factorul intern din țările pe care le reprezintă. „În cazul României cei în câmpul tactic al cărora se află Republica Moldova au destule „argumente” şi ştiu să fie convingători”, spune Sturza.

Acesta admite că europarlamentarii și-au expus discursurile de marți în plenul Parlamentului European și în baza „presiunii formidabile” a partidelor de opoziţie, dar şi a societăţii civile moldoveneşti, care a ieșit la proteste, după compromisul stabilit de PD și PSRM la 5 mai, cînd s-a votat în prima lectură proiectul socialiștilor de modificare a sistemului electoral în unul mixt. „Şi bravo lor, se maturizează, de nevoie”, a reacționat fostul premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?