X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cartofi plini de nitrați în piețele din Chișinău

17 mai. 2017,, 12:31   Societate
1997 0

În fiecare an, la începutul sezonului de legume autohtone, Agenția pentru Protecția Consumatorilor desfășoară controalele în piețele din capitală la tarabele de legume.


Aceștia verifică cantitatea de nitrați din produsele comercializate utilizînd aparatul care indică în doar cîteva clipe nivelul de reziduuri de nitraţi din produsele vegetale.

Astfel, în majoritatea legumelor testate nivelul reziduurilor de nitrați a fost în limita admisibilă. Doar la cartofii noi, cantitatea acestor reziduuri era trecută peste limită cu cîteva zeci de unități. Specialiştii spun însă că rezultatele nu ar trebui să ne îngrijoreze, iar comercianţii din piață susţin că produsele sînt testate zilnic înainte să ajungă pe tarabe.

Produsele care conţin nitraţi devin nocive pentru organismul uman atunci cînd sunt consumate în cantităţi exagerate. Medicii spun că legumele care absorb cele mai mici cantităţi de nitraţi sînt fasolea, broccoli, vinetele, conopida, mazărea, ciupercile, ardeii, roşiile, ceapa, prazul şi sparanghelul.

APC recomandă consumatorilor să cumpere produse alimentare doar din locuri autorizate şi să ceară certificate de calitate şi provenienţă a mărfii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?