X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Satul Bardar va fi conectat la un apeduct magistral

17 mai. 2017,, 13:00   Societate
1858 0

Satul Bardar din raionul Ialoveni va fi alimentat cu apă de la Nistru printr-un apeduct magistral, care va fi conectat la o conductă a întreprinderii "Apă-Canal Chişinău".

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au relatat pentru INFOTAG că în ajun comisia de evaluare a examinat cele 16 oferte depuse de operatori economici ce doresc să execute lucrările de construcţie a apeductului.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a mulţumit operatorilor economici pentru implicare activă şi interesul sporit pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectelor regionale şi i-a îndemnat să urmărească pagina oficială a instituţiei pentru a participa la toate concursurile anunţate de agenţie.

Proiectul regional "Apeduct magistral pentru localitatea Bardar - Acces la apă potabilă sănătoasă, îmbunătăţire a sănătăţii publice şi administrare durabilă a sistemului de aprovizionare cu apă" a fost lansat la începutul lunii martie de către ADR Centru, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Senec-Pezinok, Slovacia. Proiectul urmăreşte sporirea accesului la apă potabilă şi îmbunătăţirea mediului prin eficientizarea sistemului de sanitaţie.

Prin Programul SlovacAid va fi finanţată construcţia unei porţiuni de apeduct magistral din satul Bardar. Proiectul va fi implementat în perioada 1 martie 2017 - 31 mai 2018. Suma grantului constituie 100 mil. euro, iar contribuţia ADR Senec-Pezinoc este 20 mii euro. Din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională vor fi alocaţi 27,9 mil. lei, inclusiv 2,5 mil. lei în anul curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?