X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Sesiune de informare organizată de Cancelaria de Stat

16 mai. 2017,, 18:40   Economie
2229 0

Cancelaria de Stat a organizat astăzi, cu suportul Agenției Austriece pentru Dezvoltare, atelierul de lucru privind lansarea celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Evenimentul a întrunit peste 80 de reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai agențiilor de dezvoltare regională şi ai societății civile.

La deschiderea atelierului, Secretarul general adjunct al Guvernului, Valentin Guznac, a subliniat importanţa desfăşurării unor astfel de sesiuni de informare. „Sînt convins că evenimentul de astăzi va dezvolta noi iniţiative pentru comunitate şi, prin urmare, va spori gradul de participare a Republicii Moldova în Programele destinate Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, a menționat Valentin Guznac.

În cadrul instruirii, participanții au fost informaţi despre obiectivele prioritare ale Programului Transnațional Dunărea, regulile de eligibilitate şi rezultatele primului apel de propuneri de proiecte.

Programul Transnațional Dunărea este eligibil pentru cele 14 state din cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării și are ca obiectiv stimularea inovării și a spiritului antreprenorial, conservarea patrimoniului natural și cultural din regiunea Dunării, îmbunătățirea conectivității și sprijinirea tranziției înspre o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Pentru instituţiile din ţara noastră, Programul oferă posibilitatea de a beneficia de circa 2,3 milioane euro şi reprezintă o oportunitate inedită de dezvoltare a parteneriatelor transnaționale în domenii de importanţă economică și socială.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?