X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Aproape jumătate dintre moldoveni ar prefera un regim nondemocratic - studiu

16 mai. 2017,, 12:52   Societate
3457 2

Doar 26% dintre moldoveni sprijină ideea că democraţia este preferabilă oricărui alt regim politic, iar 44% dintre respondenţi cred că un regim nondemocratic este preferabil în anumite circumstanţe, potrivit unui sondaj realizat de Pew Research Center.

Acest institut a descoperit că sprijinul pentru ideea de democraţie este departe de a fi omogen printre ţările central şi est-europene, cei mai puţin favorabili unui regim democratic se arată respondenţii din Republica Moldova şi Serbia.

Acest studiu conţine date adunate din 18 ţări central şi est-europene, unde credinţele religioase ocupă un loc important în societate. Printre ţările incluse în studiu se numără Armenia, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia, Georgia, Grecia, Ungaria, Republica Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia şi Ucraina.

Pentru Republica Moldova, datele au fost colectate prin interviuri printate în perioada 4 iulie – 2 august 2015. De asemenea, acest sondaj a avut un eşantion de 1.841 de moldoveni, iar marja de eroare este aproximată la +/- 3,8 puncte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?